четвер , 28.03.2024

На Косівщині водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 грудня 2021 року у селі Кобаки Косівського району. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,15 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

Як виявилося, впродовж року водій “Фольксвагена” уже притягувався до відповідальності за нетверезе кермування.

Отож на нього склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Микуличині за повторну п’яну їзду водій “Жигулів” отримав 10 діб арешту