п’ятниця , 29.03.2024

У Микуличині за повторну п’яну їзду водій “Жигулів” отримав 10 діб арешту

Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 листопада 2021 року у селі Микуличин. На вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Жигулів” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або на наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій двічі не з’явився, тому з другої спроби справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Водій з Рожнятівщини двічі за місяць попався за кермом у стані сп’яніння