субота , 27.04.2024

Водій з Рожнятівщини двічі за місяць попався за кермом у стані сп’яніння

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який впродовж майже місяця двічі попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Причому другого разу ще й скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано іще 30 грудня 2021 року у селі Нижній Струтинь.

Близько третьої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “ЗАЗ”, який порушував правила дорожнього руху і який, як згодом з’ясувалося при спілкуванні, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,64 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Не встиг суд розглянути справу, як цей же водій знову скоїв порушення. Трапилося це 1 лютого цього року у селі Сваричів. Ввечері, близько 23.00, водій автомобіля “ЗАЗ” не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем марки “Опель”.

У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець автопригоди перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – порушена координації рухів, мови тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій ЗАЗу цього разу відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

За фактом події, що мала місце у Сваричеві, на кермувальника ЗАЗу склали іще два протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді усі ці три протоколи об’єднали в одну справу, відтак водієві довелося нести відповідальність не за кожне із вчинених порушень, а лише за найбільш серйозне порушення, тобто в даному випадку це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія ЗАЗу визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Городенці п’яний водій припаркувався на місці для інвалідів і отримав 17000 грн штрафу