середа , 24.04.2024

У Городенці п’яний водій припаркувався на місці для інвалідів і отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.


Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 14 лютого цього року у місті. Близько 16.00 на вулиці Богуна поліцейські виявили водія автомобіля “ВАЗ 2102” (“Жигулі”), який незаконно припаркувався на місці для інвалідів. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія винесли постанову за порушення правил паркування і склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Жигулів” своєї провини не визнав.  Пояснив, що він припаркувався на місці для інвалідів, пішов у магазин, де купив собі пиво і яке згодом вживав біля торгівельного закладу. Чоловік запевнив, що після вживання алкоголю за кермо не сідав. А коли повернувся до машини, щоб забрати сумку, до нього підійшли поліцейські і почали вимагати пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік пояснив, що відмовився від проходження огляду через те, що після вживання алкоголю не сідав за кермо.

Втім, поліцейські представили до суду кілька відеозаписів, які підтверджують провину водія та спростовують його пояснення, надані у суді.

Так, на одному відео зафіксовано момент, коли водій автомобіля “ВАЗ 2102” заїжджає на парковку і паркується на місці для інвалідів, порушуючи ПДР.

На іншому відео зафіксовано, що коли поліцейський пропонує пройти огляд на стан сп’яніння, а водій бере в руки уже відкриту пляшку пива і у присутності правоохоронця вживає алкоголь.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2102” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Порушникові іще повезло в тому плані, що поліцейські не  склали на нього протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після законної вимоги правоохоронця про зупинку), адже за це порушення передбачений вдвічі більший штраф – 34000 гривень.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Опеля” в’їхав в електричну опору і отримав 17000 грн штрафу