вівторок , 16.04.2024

У Франківську черговий водій заробив 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 квітня цього року у місті Івано-Франківську. Близько 16.00 на вулиці Юності працівники поліції зупинили водія автомобіля “MERCEDES BENZ 200D”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки наркотичного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому розгляд відбувся без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “MERCEDES BENZ 200D” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто