середа , 17.04.2024

На Тисмениччині чоловік незаконно виготовляв горілку і отримав за це 86000 грн штрафу

Понад 86000 гривень штрафу із знищенням конфіскованого присудив Тисменицький районний суд чоловікові, що незаконно виготовляв алкогольні напої, клеїв етикетки від відомих брендів та фальшиві акцизні марки.

Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду. Обвинувачений – підприємець, неодружений, не має утриманців, із середньою спеціальною освітою, раніше не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, обвинувачений орендував нежитлове приміщення та зайнявся у ньому “алкогольним бізнесом”. При цьому, він не був зареєстрований ФОПом, не мав ліцензії на виробництво та здійснення збуту підакцизних товарів. Однак через Інтернет придбав  спирт, скляну тару, тару типу «Bag in Box» (полімерні пакети для зберігання рідких продуктів), підроблені марки акцизного податку, етикетки, контретикетки, металеві корки.

Далі, із серпня до 21 листопада 2021, у певних пропорціях розбавляв етиловий спирт водою, розливав виготовлену суміш у полімерні пакети «Bag in Box» та скляну тару, наклеював етикетки різних торгових марок та підроблені марки акцизного податку на скляні пляшки. Далі – збував товар.

Таким чином, із  серпня по листопад, фігурант справи збував на Івано-Франківщині підроблений алкоголь «Хортиця срібна», «Хортиця класична», «Хлібний дар», «Медоф», «Перлова», «Грін дей», «Пшенична клубна», «Пшенична горілочка» за середньою ціною 35 гривень за 1 скляну пляшку ємністю 0,5 літри, та у пакетах «Bag in Box», ємністю 10 літрів по ціні 400 гривень за один пакет.

У ході проведеного обшуку 21 листопада у нього знайшли та вилучили 190 пляшок ємністю по 0,5 л з етикатеками різнихто торгових марок з наклеєними підробленими марками акцизного податку, 60 – без марок,  59 полімерних пакетів «Bag In Box» об`ємом 10 літрів кожний, 75 літрів спиртової суміші, 20 літрів етилового спирту, 1 931 підроблену марку акцизного податку на алкогольні напої, 4 944 шт металевих корків, 4150 етикеток горілчаних виробів. Ще правоохоронці знайшли у його автівці 11 пакетів «Bag In Box», а за місцем проживання – 11552 етикетки маркування горілчаних виробів.

Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, і суд цю угоду затвердив. Він визнав фігурната винуватим у вчиненні згадуваних злочинів та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про  86700 грн штрафу за ч.1 ст.199 КК, про  85000 грн із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених виробів за ч.1 ст. 204 КК і про 85850 грн із конфіскацією і знищенням товару за ч.2 ст. 204 КК; визначенні остаточного покарання шляхом поглинання більш суворим покаранням менш суворого у виді 86 тис. 700 грн штрафу з конфіскацією і знищенням незаконного виготовленого товару.  Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Франківську повія отримала два роки тюрми