п’ятниця , 26.04.2024

На Снятинщині водій, який збив на смерть п’яного пішохода, отримав 850 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який смертельно травмував пішохода.

Як вбачається із матеріалів справи, 10 листопада 2021 року у селі Стецева, що на Снятинщині. Ввечері, близько 19.30, водій автомобіля “Mercedes-Benz 212”  у  темну пору доби не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху і допустив наїзд на пішохода.

Пішохід був одягнений у темний одяг, перебував у стані алкогольного сп’яніння та вийшов на проїжджу частину дороги за межами пішохідного переходу. Від отриманих травм він загинув на місці події.

Водій у стані алкогольного сп’яніння не перебував, одразу ж зупинився, викликав медиків швидкої допомоги та поліцію.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Згодом, за результатами розслідування, провадження закрили у зв’язку з відсутністю в діях водія кримінального провадження.

Натомість відкрили адміністративне провадження за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

Водій у судовому засіданні свою провину у вчиненні адміністративного порушення визнав. Сказав, що рухався з невеликою швидкістю, близько 50-60 км/год з увімкненим ближнім світлом фар, але в якийсь момент його засліпило дальнє світло зустрічного авто. Тому силует людини в темному одязі побачив в останній момент і не встиг зупинити авто, щоб уникнути зіткнення.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив визнати винним водія автомобіля “Mercedes-Benz 212”  у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
На Франківщині у результаті ДТП загинув 46-річний чоловік