п’ятниця , 29.03.2024

2,09 проміле: у Франківську спіймали дуже п’яного водія і нічого йому за це не було

Прикарпатські поліцейські зупинили п’яного водія автомобіля, однак притягнути порушника до відповідальності не вдалося.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 січня цього року в Івано-Франківську. Близько п’ятої години ранку на вулиці Надрічна поліцейські зупинили водія автомобіля “Рено Кенго”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено Кенго” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився з отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу. У скарзі він зауважив, що технічний прилад Драгер 6810, яким проводився огляд на стан сп’яніння, відсутній у Державному реєстрі медичної техніки та виробів медичного призначення, які дозволені для застосування на території України.

Також вказав, що свідки, які зазначені в протоколі, не були очевидцями, як він керував транспортним засобом, а були залучені в момент складання протоколу.

Зважаючи на ці два аргументи, водій “Рено” просив постанову суду першої інстанції скасувати, а провадження у справі щодо нього закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Апеляційний суд прислухався до цих зауважень і побажань та зробив так як і водій просив: постановив скасувати постанову Івано-Франківського міського суду та закрив провадження у справі.

Отож, водій “Рено”, у крові якого було понад 2 проміле алкоголю, може їхати далі. Лиш би наступного разу він тільки не наробив біди іншим учасниками дорожнього руху.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій спав у машині і отримав 17000 грн штрафу