вівторок , 19.03.2024

В Отинії водій-наркоман попався поліції і заробив 51000 гривень штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 січня цього року у селищі Отинія Коломийського району. Зранку, близько 11.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник  не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули за відсутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає безоплатну конфіскацію автомобіля, однак суд не застосував цього покарання, оскільки автомобіль “ВАЗ 2108” не перебуває у власності порушника.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яний водій “Опеля” заробив 51000 грн штрафу з конфіскацією авто