вівторок , 19.03.2024

У Калуші п’яний водій “Опеля” заробив 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані сп’яніння.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 21 лютого цього року у місті Калуші. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Сівецька працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Наркотики за кермом: у Франківську водій БМВ заробив 34000 грн штрафу