субота , 20.04.2024

Наркотики за кермом: у Франківську водій БМВ заробив 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 12 лютого цього року близько другої години ночі в Івано-Франківську на вулиці Незалежності поліцейські зупинили водія автомобіля “БМВ 520”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встиг суд розглянути протокол, як цей же водій знову попався поліції нетверезим. 20 лютого цього року близько другої години ночі в Івано-Франківську на вулиці Микитинецькій патрульні зупинили водія автомобіля “БМВ 520”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік знову відмовився і на нього знову склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “БМВ 520” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
На Долинщині п’яний водій розбив три автомобілі “Жигулі”