п’ятниця , 26.04.2024

На Долинщині п’яний водій розбив три автомобілі “Жигулі”

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ЖигуліЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 лютого цього року у селі Витвиця, що на Долинщині. Близько опівночі водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив зіткнення з двома автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

У результаті ДТП усі три автомобілі отримали значні ушкодження, а винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік як на місці події, так і в медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, але надіслав на адресу суду заяву, у якій просив розглядати справу за його відсутності, а також вказав, що свою провину визнає повністю та розкаюється у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Навпростець через кільце: у Калуші п’яний водій “дев’ятки” скоїв ДТП