вівторок , 19.03.2024

Навпростець через кільце: у Калуші п’яний водій “дев’ятки” скоїв ДТП

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 березня цього року у місті Калуші. Ввечері, близько 20.20, на вулиці Б. Хмельницького водій автомобіля “ВАЗ 2109” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з бордюром на кільцевій розв’язці, після чого переїхав її та злетів з дороги.

У результаті зіткнення транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій ВАЗу на місці події відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

До суду водій двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне порушення із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
На Богородчанщині спіймали п’яного водія автомобіля “BMW X5”, але не змогли його покарати