четвер , 25.04.2024

На Богородчанщині спіймали п’яного водія автомобіля “BMW X5”, але не змогли його покарати

Богородчанський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 січня цього року у селі Старуня, що на Богородчанщині.

Ввечері, близько 21.00, працівники поліції виявили водія автомобіля “BMW X-5”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,73 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак у суді власник “BMW X-5” своєї провини не визнав. Зізнався, що у день складання протоколу справді вживав алкоголь, але нетверезим за кермо не сідав. Пояснив, що того вечора до нього прийшов знайомий і попросив завезти телевізор до тітки. Власник авто погодився допомогти, але при умові, що знайомий сам сяде за кермо. Отож, за словами власника авто, він перебував на передньому пасажирському сидінні, а його знайомий – за кермом.

Відвезли телевізор у село Старуня і, повертаючись додому, зупинилися біля магазину. Знайомий вийшов з авто, щоб купити продуктів, а власник тим часом вийшов з машини, закурив сигарету, а потім відчинив водійську дверку і сів на місце водія, щоб включити музику. І якраз у цей злощасний момент під’їхали поліцейські та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, а потім і склали протокол.

Богородчанський районний суд прийняв до уваги ці пояснення і постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “BMW X-5” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій після ДТП дворами втікав від поліції і нічого йому за це не було