субота , 27.04.2024

У Франківську п’яний водій після ДТП дворами втікав від поліції і нічого йому за це не було

В Івано-Франківську водій автомобіля, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду, та втік з місця події. Як покарали чи не покарали порушника?

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 січня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22.00, на вулиці Целевича водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металевий паркан.

У результаті ДТП автомобіль та металевий паркан, який перебуває у комунальній власності, отримали ушкодження.

Після зіткнення водій зупинився, вийшов з салону авто і поправив паркан. Після цього знову сів за кермо і кинувся втікати, маючи намір приховати сліди адмінпорушення.

Від двох екіпажів поліції винуватець ДТП втікав, маневруючи дворами, потім залишив авто біля смітників, поправив пошкоджене крило і забіг у двір під’їзду.

Втім, знайшовся свідок, який допоміг патрульним затримати порушника, вказавши у який саме під’їзд той подався.

Після затримання виявилося, що винуватець ДТП перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фольксвагена” в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Спочатку водій двічі не з’явився у судові засідання, пишучи клопотання про відкладення розгляду начебто з метою ознайомлення із матеріалами. А потім просто не з’явився у засідання, не пояснюючи причини. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й пояснення свідків та відеозаписи з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким покаранням і подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд розглянув скаргу, виявив начебто недоліки у складанні протоколів поліцейськими та постановив скасувати постанову суду першої інстанції, а провадження у справі закрити.

При цьому Апеляційний суд не звернув увагу на відеозаписи з місця події та на письмові пояснення свідків, які стверджували, начебто винуватець ДТП був настільки п’яним, що ледве йшов. Отож, у підсумку водієві вдалося уникнути покарання.

Читайте також:
У Коломиї п’яний водій в’їхав в огорожу і нічого йому за це не було