субота , 20.04.2024

У Коломиї п’яний водій в’їхав в огорожу і нічого йому за це не було

Коломийський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 лютого цього року у місті Коломия. Близько першої години ночі на вулиці Петлюри водій автомобіля “ВАЗ 2109” не впорався з керуванням та скоїв наїзд на металеву огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того винуватець ДТП перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне йому загрожувало 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Розглянувши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення. Підставою для такого рішення стало те, що до суду не було представлено доказів пошкодження чужого майна, тобто огорожі.

Також суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, на відео на зафіксовано факт відмови водієм від проходження огляду на стан сп’яніння.

Отож, у підсумку водій ВАЗу вийшов сухим із води.

Читайте також:
2,61 проміле: у Франківську спіймали дуже п’яного водія