середа , 24.04.2024

У Коломиї судили чоловіка за вбивство з необережності

У Коломиї судили чоловіка за вбивство з необережності. Фігуранту справи дали умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Коломийського районного суду. Обвинувачений – із середньою освітою, не працює, неодружений, не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 липня 2021 близько 23.30 у селі Мишин по вул.Січових Стрільців Коломийського району біля приміщення Народного дому. Тоді між обвинуваченим та потерпілим виник конфлікт, під час якого перший вдарив по обличчю другого. Потерпілий впав до асфальтобетонного покриття та отримав відкриту черепно-мозкову травму з переломом кісток основи та склепіння черепа, від якої помер у лікарні.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані за ч.1 ст. 119 КК, тобто вбивство через необережність.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд не досліджувати докази щодо тих обставин справи, які ніким не оспорюються. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Пом’якшуючими обставинами стали щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування завданої шкоди. Вирок уже набрав законної сили.

Олеся КРАВЕЦЬКА

Читайте також:
У Тисмениці винуватець смертельної ДТП отримав умовний термін