субота , 27.04.2024

У Тисмениці винуватець смертельної ДТП отримав умовний термін

Умовне покарання присудив Тисменицький суд водію легківки, що проігнорував попередження про ремонти на мості та зіткнувся там із вантажівкою.

ДТПУ результаті зіткнення загинув пасажир легківки. Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду. Обвинувачений – з повною вищою освітою, приватний підприємець, одружений, на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, близько 7.00  24 жовтня 2021 року водій SKODA SUPER рухався дорогою «Івано-Франківськ Тернопіль» у напрямку Тернополя. На ділянці об`їзної дороги у Тисмениці, зокрема на мосту через річку Ворона, проводились дорожні роботи, у зв’язку з чим за напрямком руху до Тернополя були встановлені попереджувальні знаки. Однак обвинувачений проігнорував їх і, рухаючись із швидкістю 80-87 км/год, при наближенні до бетонних блоків  на своїй смузі вискочив на зустрічну,  якою у той час рухалась вантажівка MAN L2000. У результаті зіткнення загинув пасажир  SKODA SUPER.

Дії водія згодом були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху особою, що спричинило смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3 роки тюрми без позбавлення права керування.

На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши два роки іспитового строку. Вирок суду уже набрав законної сили.

Читайте також по цій темі:
У Тисмениці трапилася смертельна аварія – “Шкода” зіткнулася з вантажівкою