вівторок , 19.03.2024

У Калуському районі з будинку пенсіонерки викрали 8000 доларів і 20000 злотих

8 тисяч доларів, 20 тисяч злотих та золоті вироби викрали з будинку мешканки Івано-Франківщини троє жінок.

«Гастролерки» приїхали на Прикарпаття з Волинської області. Оперативні працівники затримали підозрюваних на Львівщині.

Про це сьогодні, 9 серпня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Днями на лінію «102» надійшло повідомлення від 63-річної мешканки Калуського району. Жінка повідомила, що її оселю обікрали.

Прибувши на місце вчинення злочину, поліцейські встановили, що до будинку, в якому перебував лежачий пенсіонер, зайшли невідомі жінки. В розмові із чоловіком зловмисниці дізнались, що на території господарства більше нікого немає. Чим вони і скористались. З оселі правопорушниці викрали гроші, золоті вироби, банківську карту, а опісля втекли на автомобілі.

Вже за лічені години оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно з калуськими співробітниками поліції затримали правопорушниць у Львівській області, які рухались на транспортному засобі.

Йдеться про трьох мешканок Волинської області: 1966, 1964 та 1984 років народження. Двоє з них уже раніше судимі за аналогічні злочини. Під час огляду автомобіля та затриманих поліцейські вилучили частину викрадених грошей та золоті вироби.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. А суд уже обрав їм запобіжні заходи – тримання під вартою.

Станом на сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.

Оперативники перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та можливих їх спільників.

Читайте також:
У Долині судили пенсіонера, який зрізав у лісі чотири граби