п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську водій-наркоман втретє за рік попався поліції і отримав 51000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 листопада 2021 року в Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Василіянок працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій кілька разів не з’явився, тому суд врешті решт розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив визнати винним водія автомобіля “Мерседес Бенц” у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає безоплатну конфіскацію транспортного засобу, але в даному випадку суд не застосував цього додаткового покарання, оскільки автомобіль, яким керував порушник, належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний мотоцикліст заробив 34000 гривень штрафу