п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську п’яний мотоцикліст заробив 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

мотоциклЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 січня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22.00, на вулиці Надрічна працівники поліції зупинили водія мотоцикла YOMOTO, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння мотоцикліст відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився. Причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його участі.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія мотоцикла YOMOTO визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї п’яний водій в’їхав в огорожу і нічого йому за це не було