п’ятниця , 26.04.2024

У Болехові п’яний водій заїхав у металеві ворота і нічого йому за це не було

Болехівський міський суд розглянув справу щодо водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 лютого цього року у місті Болехові. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Некрасова водій автомобіля “Сітроен Берлінго”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив наїзд на металеві ворота житлового будинку.

У результаті ДТП і транспортний засіб, і ворота отримали ушкодження. Водій залишив місце автопригоди. Окрім того згодом виявилося, що він перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник як на місці зупинки, так і у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія автомобіля “Сітроен Берлінго” склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу. За скоєне водієві загрожувало 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій та потерпілий власник брами двічі не з’явилися. Тому суд з другої спроби розглянув цю справу без їх присутності.

У письмових поясненнях, наданих на місці події, потерпілий власник брами вказав, що водій був настільки п’яний, що навіть не міг ходити. Втім це не переконало суддю…

Дослідивши матеріали справи, Болехівський міський суд виявив у них з десяток недоліків і постановив закрити провадження у справі за ст. 124, 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях водія автомобіля “Сітроен Берлінго”.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
1,6 проміле: у Франківську спіймали п’яного водія “Лексуса” і не дали йому штрафу