середа , 24.04.2024

1,6 проміле: у Франківську спіймали п’яного водія “Лексуса” і не дали йому штрафу

Поліцейські зупинили п’яного водія “Лексуса”, але притягнути його до відповідальності так і не вдалося.

ЛексусЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 2 квітня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.20, на вул. Набережна В. Стефаника патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Lexus LS 460”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Алкотестер показав 1,6 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Lexus LS 460” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу. Зазначив, що йому не було роз’яснено право на захист, при складанні протоколу поліцейськими були допущені численні порушення, а саме те, що свідки, які вказані в протоколі присутні не були, після проходження огляду на місці зупинки транспортного засобу з результатами алкотестера не погодився і бажав пройти медичний огляд, однак йому було відмовлено, був позбавлений права надати пояснення.

Апеляційний суд прийняв до уваги ці зауваження і став на бік водія, скасувавши постанову суду першої інстанції. Отож, водій “Лексусу” може з полегшенням видихнути рештки парів алкоголю і їхати далі!..

Читайте також:
На Богородчанщині спіймали п’яного водія автомобіля “BMW X5”, але не змогли його покарати