п’ятниця , 29.03.2024

Попри війну прикарпатські університети очікують майбутніх студентів

В Прикарпатському університеті абітурієнтам пропонують 99 спеціальностей. Найпопулярніші з них – філологія, право, іноземна мова, ІТ, психологія і туризм.

студенти

Загалом у Прикарпатський університет може прийняти майже 20 тисяч заяв на вступ від абітурієнтів. Але понад 5 тисяч зарахують на перші курси. Утім, більшість із них повинні подавати заяви на вступ в електронні кабінети.

«Вступники, які можуть принести документи в університет – це ті у яких відсутній документ з певних об’єктивних причин. Тож 99% абітурієнтів повинні подавати документи через електронні кабінети. Їм пропонують обрати 15 факультетів за різними спрямуваннями – це гуманітарні та математичні спеціальності, ІТ-спрямування, спортивна категорія, педагогічна спеціальність та інші. В Прикарпатському університету вступники знайдуть ту професію, яка їм до душі», – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії ПНУ Едуард Лапковський.

Також якщо вступник не знає як створити електронний кабінет, то при ПНУ діє консультаційний центр. А 30 липня, об 11:00 годині фахівці Прикарпатського університету проведуть онлайн-консультацію для вступників з приводу особливостей подання заяв на вступ через електронні кабінети вступника.

У ході консультації вони отримають інформацію як правильно обрати бажану спеціальність, як сформувати заяву, як не помилитися при встановленні пріоритету заяв, що таке «небюджетна», «бюджетна», «фіксована», «широка» конкурсна пропозиція, «ліцензійний обсяг», зможете отримати відповіді на запитання, що стосуються особливостей вступу.

Посилання для підключення ТУТ.

А от ІФНМУ щороку популярний за кількістю іноземних студентів. І попри війну в Україні – ВНЗ очікує постійних вступників із Індії. Чи буде наплив вступників закордону – покаже час. Для закордонних студентів вступна кампанія розпочнеться і триватиме до 1 листопада. Щодо українських вступників, то в ІФНМУ пропонують абітурієнтам вступати на 5 спеціальностей – медицина, стоматологія, педіатрія, фармація та фізична терапія, ерготерапія.

«Цього року у нас також відкрився вступ на магістратуру спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія». На дану спеціальність іде ступенева освіта та як це запроваджено у Європі. Спочатку вступ на бакалаврат 4 роки, а опісля отримання диплома бакалавра такі випускники мають право вже у нашому навчальному закладі вступати для отримання ступеня магістра і термін навчання ще 2 роки», – розповідає відповідальний секретар приймальної комісії ІФНМУ Ігор Сарапук.

Триватиме вступна кампанія 2022 на бакалаврат до 23 серпня. Але чи буде навчання онлайн чи офлайн у франківських ВНЗ – наразі невідомо.

Читайте також:
На війні загинув колишній міський голова Тлумача Роман Круховський