п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті п’яний киянин приїхав на блокпост і намагався вкрасти дрова

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 7 березня цього року у селі Росільна колишнього Богородчанського, а тепер Івано-Франківського району.

Водій автомобіля “Фольксваген Пассат” зупинився на блокпосту біля Росільнянського лісництва, вийшов з салону авто і почав набирати собі дрова, які лежали поблизу блокпоста.

Учасники місцевої тероборони зробили чоловікові зауваження, далі виник конфлікт і тероборонці викликали на місце події поліцію.

Правоохоронці при спілкуванні з водієм помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували йому пройти огляд. Кермувальник погодився. Алкотестер показав 1,62 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, проїхати у медичний заклад для повторного огляду не виявив бажання.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” свою провину визнав. Пояснив, що з початком війни приїхав з Кива на Прикарпаття, де зараз тимчасово проживає. Далі чоловік підтвердив усі факти, викладені у протоколі. Сказав, що у нього виник конфлікт з теробороною, через що ті викликали поліцію. Також зізнався, що вживав незначну кількість алкоголю перед тим як сісти за кермо.

Отож, дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
1,99 проміле: у Калуші спіймали п’яного водія і нічого йому за це не було