вівторок , 19.03.2024

2,63 проміле: у Франківську п’яний водій БМВ втікав з місця бійки і потрапив у ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані сильного алкогольного сп’яніння скоїв автопригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 28 березня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Молодіжній водій автомобіля “БМВ 320” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Рено Кенго”.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,63 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це є сильний ступінь алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “БМВ 320” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Із письмових пояснень свідків, направлених до суду, вбачається, що водій автомобіля “БМВ” втікав з місця бійки, однак, перебуваючи в стані сп’яніння, не впорався з керуванням і в’їхав у припаркований автомобіль.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “БМВ 320” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,48 проміле: на Косівщині спіймали і покарали дуже п’яного водія