середа , 24.04.2024

2,48 проміле: на Косівщині спіймали і покарали дуже п’яного водія

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестерЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано іще 27 грудня 2021 року, втім водій ігнорував судові засідання, тому розгляд справи затягнувся.

Працівники поліції на Косівщині зупинили водія автомобіля “Рено Кенго”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,48 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Кермувальник з отриманим результатом погодився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій “Рено” тричі не з’явився, від отримання судових повісток відмовився, про що зазначено на конверті, що повернувся до суду. Відтак, врешті решт засідання провели без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Кенго” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яний водій “Опеля” заробив 51000 грн штрафу з конфіскацією авто