п’ятниця , 29.03.2024

Захищаючи наше небо, загинув Герой України з Прикарпаття Олександр Кукурба

Вчора, 26 липня, захищаючи наше небо, загинув Герой України, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Олександр Кукурба.

Кукурба ОлександрПро це повідомляє Нижньовербізька сільська рада Коломийського району Івано-Франківської області.

“З сумом можемо офіційно сповістити, що 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж – український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Це непоправна втрата для усієї України!”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, захищаючи Україну, Олександр Кукурба отримав низку нагород:

  • звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” (14 квітня 2022) – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
  • орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

“Вічного польоту, Олександре! Вічна тобі і світла пам’ять! 27-29 липня оголошено днями жалоби у Нижньовербізькій громаді. Про дату та час прощання з Олександром повідомимо пізніше”, – додали у сільраді.

Читайте також:
На Донеччині загинув військовий із Калуша Григорій Мисюга

Один коментар

  1. Любомира

    Вічна пам’ять Герою України😥🥺