четвер , 25.04.2024

Водій, який на Тисмениччині смертельно травмував пішохода, отримав умовний термін

Три роки умовно з позбавленням права керування на три роки призначив Тисменицький районний суд водію, що торік збив двох братів на узбіччі у селі Липівка. Один із потерпілих тоді загинув.

ДТП ЛипівкаПро це йдеться у вироку Тисменицького районного суду. Фігурант справи – працює пекарем у «Івано-Франківський хлібокомбінат», не одружений, раніше не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилась 18 червня 2021 близько 3-ї на вул. Федьковича у селі Липівка Тисменицької громади. Тоді обвинувачений, керуючи Volkswagen Golf із швидкістю 70 км/год та без посвідчення водія, вилетів на узбіччя та збив двох пішоходів. Один із хлопців від отриманих травм загинув на місці, інший – отримав травми середньої тяжкості.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху та та експлуатації транспорту особою, що спричинило смерть потерпілого та тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості потерпілому.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Сказав, що він натрапив на вибоїни і його викинуло на узбччя. Розповів, що термін дії посвідчення водія у нього закінчився і він не встиг його продовжити. Також просив суворо не карати. А ще – просив вибачення у потерпілих та пообіцяв, що більше такого не повториться.

Не карати суворо водія просили і самі потерпілі у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 4 роки тюрми з позбавленням права керування на три роки.

На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання та призначив три роки іспитового строку. Вирок уже набрав законної сили.

До слова, після аварії поліція повідомляла, що водій легківки був нетверезим. Однак у вироку про алкоголь немає жодної згадки.

Читайте також по цій темі:
На Івано-Франківщині п’яний водій скоїв смертельне ДТП – загинув 18-річний юнак