п’ятниця , 19.04.2024

У Микитинцях п’яний водій “Форда” скоїв ДТП. Що йому за це було?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП МикитинціЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 лютого цього року у селі Микитинці Івано-Франківської міської громади.

Водій автомобіля “Форд Фокус” перед поворотом праворуч не врахував дорожньої обстановки, не зайняв крайнє положення на проїзній частині і допустив зіткнення з автобусом “Guleryuz GC9LF-KS”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Форда” свою провину визнав і щиро розкаявся у вчиненому.

Розглянувши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу