четвер , 25.04.2024

У Коломиї п’яний водій скоїв ДТП і нічого йому за це не було

Коломийський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 лютого цього року у місті Коломия. Ввечері, близько 19.30, на вулиці Міцкевича водій автомобіля “Фольксваген Транспортер” не впорався з керуванням і допустив наїзд на зруб дерева.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім цього водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці ДТП. Драгер показав 1,99 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Але лише загрожував…

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити справу, зважаючи на наявність недоліків у складених протоколах.

Суд прислухався до зауважень захисника і постановив провадження у справі за ст. 124 КУпАП і за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія “Фольксвагена” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Галичі п’яний водій давав патрульним 100 євро хабаря