понеділок , 29.04.2024

У Калуші водій-наркоман отримав 51000 гривень штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 січня цього року у місті Калуші. На вулиці Біласа і Данилишина працівники поліції зупинили водія автомобіля марки БМВ, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію автомобіля, однак суд не застосував цього додаткового покарання, оскільки не було надано доказів, що порушник має у власності транспортні засоби. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто