вівторок , 07.05.2024

У Франківську водій “під кайфом” злетів з дороги і отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані наркотичного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій наркотикиЯк зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 січня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.00, у провулку Матросової водій автомобіля “Опель Вектра” не впорався з керуванням і з’їхав з проїжджої частини дороги.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у лікаря-нарколога. Висновок – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій кілька разів не з’явився, тож справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Косівщині п’яний водій збив мотоцикліста і втік з місця ДТП (ФОТО)