понеділок , 29.04.2024

2,28 проміле: у Франківську спіймали, але не покарали дуже п’яного водія

В Івано-Франківську спіймали дуже п’яного водія, але притягнути порушника до відповідальності не вдалося.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 березня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22.00, на вулиці Максимовича працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Сценік”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат 2,28 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що в той день випив лише дві пляшки пива і наміру далеко їхати не мав. Чоловік просив закрити справу і не позбавляти його водійського посвідчення.

Втім, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено Сценік” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Щоправда, в Апеляційному суді чоловік уже не розповідав про дві випитих пляшки пива. Натомість його адвокат наполягав на тому, що огляд на стан сп’яніння проводився несертифікованим драгером.

Апеляційний суд прийняв це до уваги і повністю скасував постанову суду першої інстанції.

Отож, водій автомобіля “Рено Сценік” зумів уникнути покарання і тепер знову можe сідати за кермо після двох випитих пляшок пива. Головне тільки, щоб далеко не їхав!..

Читайте також:
У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто