субота , 20.04.2024

На Прикарпатті водій Mitsubishi за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 квітня 2022 року у селищі Перегінське. На вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля Mitsubishi, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,98 проміле, що в 5 разів вище допустимої норми.

Водій Mitsubishi раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля Mitsubishi визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Прикарпатті п’яний водій “Шевроле” в’їхав у вхідні двері магазину