п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті п’яний водій “Шевроле” в’їхав у вхідні двері магазину

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 6 квітня 2022 року у селі Раків колишнього Рожнятівського, а тепер Калуського району.

Ввечері, близько 17:45, на вулиці Довбуша водія автомобіля “Шевроле Авео” не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху та в’їхав у вхідні двері магазину “Продукти”.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Шевроле” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тисмениці п’яний водій автомобіля “Вольво” під час обгону скоїв ДТП