вівторок , 23.04.2024

До Великодня прикарпатка виготовила дерев’яний складень (ФОТО)

Викладачка Івано-Франківського вищого художнього професійного училища № 3 Марічка Пазинюк виготовила дерев’яний складень “Великодня берегиня”.

Про те, що надихнуло майстриню на створення роботи, Марічка розповіла в ефірі Українського радіо Карпати.

Складень має форму великоднього яйця. Всередині — зображення дівчини, яка молиться та тримає в руках карту України. Вона одягнена у каску червоно-чорних кольорів, оздоблену вервицею, яка є символом духовності.

“Думка зробити такий складень у мене виникла на початку війни. Але тоді ще не розуміла, що саме маю малювати. Тоді у мене ще не було натхнення. Та минув час, я пішла молитися до каплички та уявила, що було б варто зобразити Великодню берегиню. Також мене надихнуло на цю роботу плетіння разом із волонтерами вервиць для українських воїнів”, — розказала Марічка Пазинюк.

Складень майстриня розмальовувала акриловими фарбами. Марічка Пазинюк каже, що малювала одразу та не створювала попередні ескізи. Завершила роботу дівчина впродовж тижня.

Готовий складень “Великодня берегиня” Марічка Пазинюк планує залишити у себе, щоб презентувати на майбутній персональній виставці.

“Це — мій другий складень. Перший зробила до Різдва. Збиратиму такі роботи, щоб на виставці розповісти про наші традиції, святкування та те, чим ми живемо”, — говорить Марічка Пазинюк.

Читайте також:
Прикарпатка просить молодь утриматись від традиційних обливань в понеділок