четвер , 02.05.2024

Вибухи пролунали втретє: що відомо про бомбардування Івано-Франківська

13 березня приблизно о 7:00 в Івано-Франківську пролунали вибухи після відбою повітряної тривоги. Міський голова Руслан Марцінків під час онлайн-звернення повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар.

авіаудар

“За попередньою інформацією сьогоднішні ранкові вибухи були від удару по аеропорту. Зараз деталі ще встановлюються. Треба бути максимально уважними та обережними, коли чуєте повідомлення про небезпеку з офіційних джерел. І виконуйте вказівки, які вам дають”, — сказав Руслан Марцінків.

В ефірі національного марафону міський голова розповів, що за попередньою інформацією жертв внаслідок вибуху немає. Однак інфраструктура аеропорту — практично зруйнована.

“Ворог хоче додатково посіяти паніку, тому б’є по Західній Україні, бо розуміє, що сьогодні саме Івано-Франківськ, Львів та Тернопільщина — місця, куди приїжджає дуже багато людей, — каже Руслан Марцінків. — Цього разу також була проблема з оповіщенням. Майже 2,5 год була тривога, потім дали відбій і буквально через 10 хвилин почали падати ракети. Є питання саме до оповіщення. Після першого удару в ручному режимі оголосили тривогу. Але, на жаль, вже вдруге маємо таку ситуацію, коли не спрацьовує тривога”.

Також міський голова знову звернувся до жителів, які мешкають в районах поблизу аеропорту, щоб ті за можливості переїхали.

Що відомо

Вперше у місті пролунали вибухи 24 лютого — у перший день війни. Тоді російські окупанти знищували ракетними комплексами аеропорт Івано-Франківська та склади ПММ.

11 березня зранку в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар. Крім того, тоді не спрацювала загальноукраїнська система тривоги.

Пізніше Руслан Марцінків розповів, що через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту у місті — практично зруйнована.

Читайте також:
Загроза НАТО: у Хорватії відреагували на падіння російського безпілотника в Загребі