четвер , 25.04.2024

Вибухи у Франківську: СБУ, голови міста та області терміново звернулися до людей

Сьогодні, 11 березня, в Івано-Франківську пролунали вибухи. У зв’язку із цим, до жителів міста звернулися очільниця Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук та мер Франківська Руслан Марцінків.

авіаудар

“Залишайтеся вдома, зберігайте спокій. Про подальші події я буду вас повідомляти”, – зазначила голова ОДА.

Заспокоїти мешканців Франківська вийшов в ефір й очільник міста Руслан Марцінків. Він повідомив, що такі ж удари були нанесені по місту Дніпру та Луцьку.

“На жаль система оповіщення не спрацювала належним чином. Вияснюємо, чому не було відповідної команди. Розуміємо, що це викликає неспокій. Але будемо намагатися полагодити”, – сказав Руслан Марцінків.

У свою чергу СБУ в Івано-Франківській області повідомила, що всі відповідні служби працюють, всі спеціалісти там, де мають бути в цей момент.

“Переконливо просимо краян: якщо раптом ви стали очевидцями артобстрілу чи авіа удару – не поширюйте інформацію в соціальних мережах! ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО! Не знімайте відео та фото для соцмереж, не ведіть прямих трансляцій, не пишіть назви місцевості, не ставте геотеги!!! Ворог уважно відслідковує соцмережі місцевих мешканців для корегування обстрілів і нанесення подальших точних ударів по цілях! Виставляючи в мережу подібну інформацію, ви, самі того не розуміючи, допомагаєте агресору”, – наголосили в СБУ.

Читайте також:
У Франківську сталися вибухи – був ракетний удар по аеродрому