середа , 24.04.2024

СБУ закликає прикарпатців телефонувати до родичів у Білорусь і розказувати про провокації РФ

На вчорашньому онлайн-брифінгу на ОТБ Галичина очільниця пресслужби управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар закликала прикарпатців потелефонувати до родичів і знайомих у Білорусь.

“Сьогодні ворог розпочав новий виток посилення агресії. Сьогодні ворог завдав нового ракетного удару по аеродрому Івано-Франківська. Але найбільш тривожить не це. Ми спостерігаємо чергову провокацію ворога: за нашими даними, військово-повітряні сили РФ здійснюють низку авіаударів по об’єктах на території Республіки Білорусь. Робиться це з очевидною метою – звинуватити в ударах по Білорусі Збройні Сили України і дати білоруському диктатору Лукашенку привід для повномасштабної війни в Україні. Таким чином РФ втягує у війну ще одну державу. Просимо всіх, у кого є родичі та знайомі в Білорусі, телефонувати їм, повідомляти, що ЗСУ ніякого відношення до цього не мають і усе це задумано диктатором Лукашенком разом з іншим диктатором і агресором Путіним. За що вони будуть відповідати в міжнародному трибуналі”, – виступила речниця СБУ.

Панорама Прикарпаття повідомляла раніше, що в Івано-Франківську пролунали вибухи – ракетний удар по аеродрому. 

Загиблих немає, інфраструктура не пошкоджена, – пізніше повідомив мер Марцінків про ранкові обстріли Франківська.

За даними командування повітряних сил ЗСУ, вчора о 14.30 від ДПСУ надійшла інформація, що російські літаки зайшли на територію України, розвернулись над нашими населеними пунктами Городище та Тумень, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані (Білорусь).

“Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом! Це провокація!Мета – втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!” – інформують повітряні сили.

Також є інформація про обстріл населених пунктів Бухличі та Верхній Теребежів (Республіка Білорусь). До слова, керівництво самої Білорусі заявило, що їхню країну ніхто не обстрілював.

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 березня (ВІДЕО)