понеділок , 06.05.2024

На Прикарпатті внаслідок ракетного удару по військовій частині ніхто не загинув

Внаслідок ракетного удару по військовій частині у Делятинській територіальній громаді, що на Івано-Франківщині, ніхто не загинув та не травмувався.

літак

Про це кореспондентці Суспільного повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“На щастя, немає людей, які постраждали. Люди вчасно навчилися реагувати або, можливо, там нікого не було на той момент, — каже Юрій Ігнат. — Резонансу все набуло через те, що була інформація про запущену гіперзвукову ракету, яку вперше застосувала РФ. Ймовірно, удар був нанесений із 17 на 18 березня”.

Що відомо

Росія завдала ракетного удару по одній з військових частин на Івано-Франківщині. У РФ заявили, що це були ракети “Кинжал”.

Вперше в Івано-Франківську пролунали вибухи 24 лютого — у перший день війни. Тоді російські окупанти знищували ракетними комплексами аеропорт Івано-Франківська та склади ПММ.

11 березня зранку в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар. Крім того, тоді не спрацювала загальноукраїнська система тривоги.

Пізніше Руслан Марцінків розповів, що через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту у місті — практично зруйнована.

13 березня приблизно о 7:00 в Івано-Франківську пролунали вибухи після відбою повітряної тривоги. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що за попередньою інформацією ранкові вибухи були від удару по аеропорту.

Читайте також:
У Москві перевіряють українців: викликають у поліцію та обшукують квартири