четвер , 25.04.2024

В лікарнях Прикарпаття, які переповнені COVID-пацієнтами, розгорнуть додаткові ліжка

В Івано-Франківській області 26 медзакладів надають допомогу пацієнтам з коронавірусом. Більшість лікарень переповнені хворими, і лише шість – мають завантаженість менше, ніж на 60%.

ковідна лікарня

Про це під час брифінгу щодо поширення коронавірусу повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я області Володимир Дзьомбак.

“Департамент охорони здоров’я акцентує увагу на стрімкому зростанні рівня захворюваності на коронавірус і на підвищенні показника завантаженості ліжок до 67%. Ще вчора у нас було 64%, а сьогодні вже є 67%,” – зауважив Володимир Дзьомбак.

За його словами, в “менш важливих відділеннях” лікарень, які є переповнені COVID-пацієнтами, розгорнуть додаткові ліжка:

“Ми розгорнемо додаткові ліжкомісця у медзакладах із завантаженням понад 60% шляхом перепрофілюванання додаткових відділень та оновлення маршрутів пацієнтів. Це означає, що відділення, які є менш важливі, де можна змінити маршрути пацієнтів в інші лікарні, ми будемо вишукувати місця, щоб госпіталізувати хворих з коронавірус”.

Володимир Дзьомбак повідомив, що за минулу добу набагато більше людей поступили в лікарні, ніж виписались.

“За минулу добу госпіталізували 119 осіб, а виписали – 22. Йде постійне наростання і заповненість ліжок. Це приводить до того, що лікарні починають працювати із виснаженням, медпрацівники частіше контактують з хворими і серед них спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус”.

Читайте також:
“Євробачення-2022”: двоє учасників нацвідбору привселюдно посварилися (ВІДЕО)