субота , 20.04.2024

“Євробачення-2022”: двоє учасників нацвідбору привселюдно посварилися (ВІДЕО)

Між учасниками нацвідбору на “Євробачення-2022” трапився скандал.

Alina Pash

Так, співачка Alina Pash звинуватила колег по сцені, гурт Kalush Orchestra у плагіаті. Артистка запостила у своєму Instagram гнівні сторіз, у яких звернула увагу, що контрабас у пісні колективу вже надто нагадує партію з контрабасу з її пісні Bosorkanya:

“Не знаю, як назвати це – нагле копіювання чи шанобливе запозичення? І навіть тональність та ж сама. Я поки що не знаю, як реагувати на це повноцінно свідомо. Зараз просто мені паскудно від того, що хтось називає себе митцем, артистом. Хоче представляти своєю музикою Україну на “Євробаченні”. А насправді просто в переддень нагло користується… Знаєте, ніби кінь пасеться на чужій галявині”, – каже у відео Аліна.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Євробачення 🇺🇦 Eurovision (@eurovision.ua)

Kalush на закиди Pash відреагував. Спочатку гурт написав: “В цій щедрівці схожий контрабас, ок, но це не наш трек. Це щедрівка. Те, що слова народні нікого не смущає?”

Втім, пізніше відповідь на звинувачення коліжанки дав саундпродюсер щедрівки Стас Чорний. Він визнав, що схожість дійсно є, однак запевняє, що так вийшло випадково:

“Мені дуже прикро, що так трапилося, але хочу запевнити, що це все випадково та не спеціально. Ми коли зустрілися з музикантами на студії, ми не слухали жодну з пісень і не рівнялися на жодну з пісень. Просто робили все у творчому потоці. Але, оскільки є претензія схожості, ми обов’язково замінимо партію контрабасу на кардинально іншу до офіційного релізу пісні наступного року”, – сказав Чорний.

Зазначимо, що це вже не вперше, коли Alina Pash звинувачує Kalush у плагіаті. Приміром, є певна схожість в локаціях та образах відеокліпу Alina Pash “Bitanga” (2018 р.) та KALUSH “Гори” (2019 р.).

Так само фани Аліни звернули увагу на те, що обкладинка KALUSH для треку “Гори” 2019 року вже надто подібна до обкладинки треку OINAGORI Alina Pash, яка побачила світ 2018 року.

Читайте також:
На Прикарпатті ремонтують дорогу державного значення (ФОТО)