п’ятниця , 03.05.2024

У Рожнятові лікарка отримала 42500 грн штрафу за неправдиві дані про вакцинацію

Понад 40 тис. штрафу присудили на Івано-Франківщині лікарці, яка внесла у систему «eHealth» інформацію про вакцинацію людини без проведення такої.

Про це йдеться у вироку Рожнятівського райсуду від 2 лютого 2022 року. Фігурантка справи – заступниця директора з охорони материнства та дитинства Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Рожнятівської селищної ради.

Як випливає із матеріалів справи, 22 жовтня 2021 обвинувачена зайшла на сайт «medics.ua» та в електронному робочому кабінеті лікаря  безпідставно внесла дані про огляд пацієнтки, якої на той час навіть не було у приміщенні медзакладу. Далі в частині розділу «Імунізація «eHealth» свого електронного кабінету внесла неправдиві відомості про вакцинацією цієї пацієнтки «AstraZeneca AD».

Дії лікарки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 362 КК, тобто як несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, особою, яка має право доступу до неї.

До суду справа надійшла уже з укладеною угодою про визнання винуватості. Її суд 22 січня і затвердив. Він визнав обвинувачену винною у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 42500 гривень штрафу. Вирок  законної сили ще не набрав.

Читайте також:
Житель Богородчанщини хотів заробити на продажі ялинок і отримав 20400 гривень штрафу