середа , 24.04.2024

Житель Богородчанщини хотів заробити на продажі ялинок і отримав 20400 гривень штрафу

На Богородчанщині чоловік вирішив підзаробити на продажі новорічних дерев, тож поїхав у ліс та спиляв понад два десятки молодих сосен.

ялинки в машині

“Торгівля” завершилась для нього кримінальною справою та штрафом у 20400 грн. Про це йдеться у вироку Богородчанського райсуду від 28 січня 2021 року. Обвинувачений – з вищою освітою, неодружений, працює сезонно, не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, чоловік 17 грудня 2021 року спиляв на території Підгірського лісництва без дозволу 25 сосен та завантажив їх у позичене у знайомого “Рено”. Своїм вчинком обвинувачений завдав довкіллю збитків на 23999,25 грн. А його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 246 КК, тобто незаконна порубка дерев у лісі та перевезення незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Розповів, працює переважно сезонно, а останнім часом був без заробітку. Тому і вирішив підзаробити на продажі новорічних дерев. Cпиляні дерева завантажив у автомобіль, однак, рухаючись додому, був зупинений працівниками поліції. В ході розслідування обставин добровільно зізнався у скоєному і показав місце вчинення самовільної рубки. Окрім того, уже відшкодував завдані збитки.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винним у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 20400 грн штрафу. Також суд розпорядився долею доказів: пилку, за допомогою якої спиляв дерева, сказав конфіскувати в дохід держави; сосни – знищити, автівку сказав повернути власнику.

Вирок поки що не набрав законної сили. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
На Прикарпатті зупинили двох водіїв, які перевозили ялинки без документів