п’ятниця , 19.04.2024

У Рогатині призовник, який ухилявся від військової служби, отримав умовний термін

Умовне покарання присудили на Рогатинщині призовнику, який не з’явився на пункт збору для подальшого відбуття у військову частину.

призов в армію

Про це йдеться у вироку Рогатинського районного суду від 3 лютого. Фігурант справи – уродженець Полтавщини, з професійно-технічною освітою, непрацюючий, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений не мав підстав на відстрочку чи звільнення від призову на строкову службу. 27 жовтня 2021 року він отримав під розписку повістку про прибуття на 4 листопада 2021 року на 6.00 до пункту збору відділу №4 Івано-Франківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого відбуття у військову частину для проходження строкової військової служби у команді №210М.

4 листопада через укомплектованість складу призовників він отримав  тимчасове звільнення з обласного збірного пункту та мав повернутись о 6-й ранку 1 грудня. Однак цього числа він не з’явився без поважних причин до призовного пункту,  чим ухилився від призову на строкову військову службу.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ст. 335 КК.

У суді він вину визнав, розкаявся. Сказав, що у призначений час  не прибув на пункт збору у військовий комісаріат, оскільки був в брата, який проживає в іншій області.

Суд, зважаючи на визнання вини та позицію інших учасників справи, не став досліджувати доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. Обмежився лишень допитом обвинуваченого.

Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину, присудив рік обмеження волі, звільнив від відбування покарання та призначив рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Галичі судили тещу за вчинення психологічного насильства над зятем