четвер , 28.03.2024

У Галичі судили тещу за вчинення психологічного насильства над зятем

У Галичі судили тещу за вчинення психологічного насильства щодо її зятя. Обвинуваченій присудили 510 гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Галицького райсуду від 4 лютого 2022 року. Як випливає із матеріалів справи, обвинувачена протягом 2017-2021 рр. проживала у власному будинку разом з донькою, доньчиним цивільним чоловіком та їхнім сином.

За період спільного проживання у тещі із зятем склались неприязні стосунки через безробіття останнього, які супроводжувались сварками, нецензурною лайкою, образами зятя та вчиненням психологічного насильства щодо нього.

Кілька таких сварок супроводжувались викликом поліції та накладенням адміністративного стягнення на неї. Незважаючи на це, сварки із застосуванням психологічного насильства продовжували відбуватись і далі, що закінчилось відкриттям кримінального провадження. Її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ст. 126-1 КК.

У суді обвинувачена вину визнала. Сказала, що насправді влаштовувала сварки зі співмешканцем своєї дочки: виганяла його з вказаного будинку, ображала нецензурними словами, бо потерпілий  проживав у її будинку проти її волі, ніде не працював, утримувати будинок не допомагав, погано ставився до неї, постійно її ображав і застосовував фізичну силу. Проте на цей час за рішенням суду у цивільній справі потерпілого виселено з її будинку і конфлікти припинилися.

Потерпілий пояснив, що такі постійні конфлікти призводили до його психологічних страждань, порушення звичного способу життя. Водночас зазначив, що покарання, яке просив призначити обвинуваченій прокурор у виді штрафу в розмірі 1700,0 грн, є надто великим.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченої. Відтак визнав її винною у вчиненні злочину за ст.126-1 КК та присудив 510 грн штрафу. Більш м’яке покарання, як передбачене статтею, суд застосував через позицію потерпілого та наявність кількох пом’якшуючих обставин.

Вирок поки що законної сили не набрав. Подати апеляцію на нього можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, за вчинення психологічного насильства щодо тещі судили і зятя. Так, вироком того ж Галицького райсуду від 9 лютого його визнано винуватим у вчиненні злочину за ст. 126-КК та присуджено місяць арешту.

Читайте також:
На Косівщині молодий чоловік з ножем накинувся на батьків і підпалив їхній будинок (ФОТО)