середа , 24.04.2024

У Надвірній п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і не отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 жовтня 2021 року у місті Надвірна. В обідню пору на перехресті вулиць Котляревського і Володимира Великого водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не надав переваги у русі водієві автомобіля “Рено Дастер” та допустив із ним зіткнення.

У результат ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того водій ВАЗу залишив місце події, та, як виявилося згодом, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” в установленому законом порядку відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді три протоколи об’єднали в одну справу.

За порушення ст. 124 КУпАП  передбачено штраф у розмірі 850 грн. За порушення ст. 122-4 КУпАП передбачений штраф у розмірі 3400 грн або позбавлення права керування транспортними засобами терміном від 1 до 2 років.

За порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачений штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У випадках коли три протоколи об’єднують в одну справу, покарання призначається за найбільш серйозне із числа вчинених порушень.

У судове засідання водій “ВАЗ 2107” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і вирішив призначити покарання у межах санкції статті 122-4 КУпАП – а це позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 2 роки.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську іще один водій отримав 34000 грн штрафу за їзду “під кайфом”