неділя , 05.05.2024

У Коломиї водій скутера за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 жовтня 2021 року у місті Коломия. Ввечері, близько 20.20, на вулиці Шкрібляка поліцейські зупинили водія скутера “Мустанг”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,97 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився. Причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,43 проміле: у Галичі водій зі злості напився, бо поламалася вантажівка