середа , 24.04.2024

У Франківську водій “Тойоти” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 жовтня 2021 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.30, на вулиці Коновальця водія автомобіля “Toyota Previa” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції і допустив зіткнення з автомобілем “Mercedes-Benz”, який рухався попереду.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці події відмовився. Також відмовився і від проходження огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Тойоти” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без його присутності на засіданні.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постанови водія автомобіля “Toyota Previa” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
ДТП у Франківську: п’яний водій “Дачії” в’їхав у припаркований автомобіль